Checklista för flytten

En checklista till flytten är en av de absolut viktigaste sakerna som du någonsin kommer att göra när det gäller din flytt. Inte bara så kommer checklistan att hålla dig på banan då du flyttar, utan den kommer också att hjälpa dig att komma ihåg varje lite detalj som måste fixas innan flyttfirman står på ditt trappsteg. Att ha en checklista kommer faktiskt att göra ditt liv mycket enklare och spara dig från massor med trubbel och tidsslöseri då du måste försöka att komma ihåg vad som behöver göras var och när. Med det sagt så kommer här några saker som du bör tänka på då du antingen sätter ihop din egen checklista för flytten eller gör ändringar på en som du redan laddat ner från internet.

Checklista till flytten – ”Att göra” och ”att undvika”

smart checklista som hjälper dig vid flyttenBland de saker som du har ”att göra” är att använda listan riktigt. Det betyder att så fort som du kommer på något som behöver göras inför flytten, eller någon kommer med ett bra råd gällande den, så skriv ner det på en gång. Effektiviteten av listan är bara så bra som du gör den till själv. Om du missar att skriva ner alla detaljer på checklista som du måste ha koll på, så kommer den inte att fungera så bra som den hade kunnat.

En annan sak ”att göra” är att se till att du har listan på dig hela tiden. Ofta så hamnar man i situationer då man hade kunnat avklara några av sakerna som finns på listan, men man inte kan komma ihåg vad det var då man inte har den med sig. Det är som att gå in i mataffären och glömma bort vad som behövs hemma. Genom att ha på dig din checklista för flytten hela tiden så kan du alltid kolla på den så att du kan vara effektiv gällande vad som behöver avklaras.

Det sista ”att göra” är att alltid komma ihåg att du bör ändra din lista allt eftersom dina behov ändras. Ingen flytt är skriven i sten – beslut ändras, flyttfirmor lämnar återbud och nya bokas, ditt husdjur i familjen kanske behöver vaccineras, ditt barns tandläkartid ändras – vad det än är, allt detta reflekteras på din lista och ändringar kan behöva göras. Samma gäller för checklistor som du laddar ner på internet, om något fattas på den – lägg till; om något inte gäller dig och din flytt – ta bort det.

Det finns inte många ”att undvika” saker då det gäller en checklista för att flytta. Så länge som du har listan på dig så att den uppdateras regelbundet och så du kan kolla på den varje gång som du behöver göra något eller då du fått något gjort, så kommer din checklista att bli en succé. Faktiskt så är det inte omöjligt att när allt har fallit på plats igen och alla lådor är uppackade i ditt nya hem, att du upptäcker att konceptet med en checklista fungerade så bra att det med lätthet kan appliceras till andra områden av ditt liv också. För i slutändan, ju mer organiserad som du är, desto mer kontroll kan du få över allt i ditt liv.

Städtips från Emelie på Flyttstädning Mariestad