flytt och packningstips för flytten

Tips för flytt och förrådsförvaring

Oavsett om du anlitat en flyttfirma för en flytt eller för att ställa saker i deras förråd så är det alltid en bra idé att förbereda och packa vissa av dina möbler innan de kommer, och detta är än mer viktigt om du har dyra eller viktiga saker som du vill se till inte går sönder eller skadas i flytten.

Här är några andra tips för flytt och förrådsförvaring

Tips 1: Informera dina flyttare om dina särskilt kära saker

Även fast de flesta flyttare är försiktiga med dina saker så är det alltid värt det att informera dem om de saker som är extra ömtåliga eller kära.

Om föremålet du tänker på inte ser särskilt värdefullt ut så är det ännu viktigare att du ser till att de vet om att det är kärt, för att se till att de hanterar det med särskild omsorg.

Tips 2: Använd flyttfiltar

Alla som är i flytt- eller förvaringsbranschen vet att ha det rätta materialet för att packa och packa in saker är hemligheten till en lyckad och skadefri flytt.

Utöver att se till att du har saker såsom bubbelplast och flyttlådor så var särskilt noggrann med att se till att du använder flyttfiltar till din flytt.

Om du anlitat en professionell flyttfirma så kan du räkna med att de har sina egna du kan använda. Flyttfiltar är fantastiska för att skydda från märken, repor och andra skador.

Ska du flytta själv så överväg verkligen att hyra ett gäng, men kom ihåg att billigare flyttfiltar ofta har mindre skyddande material och kan öka risken att dina saker ändå skadas.

Tips 3: De rätta flyttlådorna för det rätta ändamålet

När det gäller att flytta eller förvara sina saker så är planering och förberedelse a och o för vad som kan komma att bli en lyckad eller en mindre lyckad flytt.

Därför är det viktigt att du använder de rätta lådorna för dina olika saker eftersom de olika flyttlådorna är bra för olika ändamål. Förstärka kartonger med en extra vägg eller garderobslådor till exempel är mycket starkare än de med bara en vägg såsom vanliga boklådor.

Som ett resultat av detta så bör du planera att packa dina tunga saker samt allt som är mer ömtåligt i dina starkare lådor, och låta de lådor med bara en vägg packa lättare och mindre värdefulla ägodelar.

Välj en pålitlig flyttfirma

Vårt sista tips för din flytt eller förrådsförvaring är att om du ska använda dig av professionell hjälp, se då till att företaget är pålitligt och väl ansett.

Även fast en flyttfirmas pris kan vara lägre än ett annat, så leta först och främst efter erfarenhet och läs recensioner om dem för att få en bättre bild av deras servicenivå.

En dålig erfarenhet med flyttare kan öka din stress och ge dig mer problem i en redan krånglig situation som att byta ditt boende redan är. Se till att du anlitar en pålitlig flyttfirma som hjälper dig att få en så smidig flytt som möjligt.